Elég jó anya vagyok!

Hiába olvasod a fenti sort,
mégsem érzed magadénak?

Nem vagy egyedül!

Adél vagyok.
Nő. Asszony. Társ. Anya. Segítő. 

Be kell valljam, hogy az anyává válásom váratlanul felborította addigi világképemet: „vitt mindent, mint a piros hetes”. Leginkább az illúzióimat. A vélt önismeretemről, a tökéletességről, az egészségemről és más alapvetésekről…

Első fiunk születése pillanatáig azzal az eltökélt szemlélettel éltem az életemet, hogy bármilyen nehézségem is adódik, semmi baj, hiszen én majd csodálatos édesanya leszek

…És amikor édesanyává váltam, én mindennek éreztem magamat, csak éppen csodálatosnak nem.

Azóta, sokat tapasztaltam, sok segítséget kaptam és sokat tanultam, s ha csodálatosnak nem is érzem még magam, de legalábbis elindultam azon az úton, hogy felfedezzem az anyaságom (na, meg úgy egyáltalán önmagam) csodáit.

Neked is ebben szeretnék segíteni. Mármint, hogy közelebb kerülj magadhoz, az anyai lényedhez, és a gyermekeddel megélhető pillanatok teljességéhez.

A megoldásaidat te találod meg. Én csupán kísérlek, és veled ötletelek, miközben próbálkozol. Hiszek abban hogy az anyai út része a próbálkozás, és a hibák is a céljaink felé vezetnek. Nem célom megmondani neked, hogy mitől leszel elég jó anya, mert pont az a folyamat szépsége, mikor megtalálod a saját válaszaidat életed nagy kérdéseire.

Akár a gyermekágyi időszakra felkészülésben és a babakelengye összekészítésben támogatlak éppen, akár a tudatos szoptatásban kísérlek majd szerető figyelemmel, mindig szem előtt tartom, hogy nincsenek mindenkire ráhúzható sablonmegoldások.

Pontosan úgy, ahogyan nekem is megvan a magam története – ami nyomokban veszélyeztetett terhességet és szülés utáni depressziót tartalmaz –, ugyanúgy tudatában vagyok annak, hogy mindenkié más és más: így a tiéd is egyedi és különleges. 

Hiszek abban, hogy te is pont azt az utat járod, ami a tiéd, és pont ott tartasz rajta, ahol éppen lenned kell.

Egyébként azzal, hogy elhatároztad, hogy segítséget kérsz az anyává válásod útján, máris tettél egy nagyon fontos lépést magadért és a gyermekedért. Talán az egyik legnehezebb részén vagy túl az egésznek.

Ha szeretnéd, hogy átbeszéljük, hogy mit tehetek érted, bátran vedd fel velem a kapcsolatot:

Raffayné Tóth Adél
+36307422142
adel@szuloklub.hu