Last Minute babakelengye beszerzés

Már csak egy hónap maradt szülésig, és te még semmit sem szereztél be a babának?
Nyugi, nem vagy ezzel egyedül!
Ebben a cikkben adok neked pár támpontot, hogyan is kezdhetsz hozzá.

Ilyenkor kicsit más a sorrend, mint ha minderre 2 trimesztert szántál volna, hiszen ebben a rövid időszakban már a fizikai és lelki állapotod nem fog jelentősen változni, így inkább arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a kelengye eszközök milyen sorrendben lesznek felhasználva.

 

 1. Tipp: Kezdd a “kórházi csomaggal”!

  Ha holnap érkezne a babád, mire lenne szükséged? Valószínűleg a szüléshez és a szülés utáni regenerációhoz szükséges eszközökre, illetve a babagondozás eszközeire.
  Na erre pont jó a kórházi csomag, még akkor is, ha esetleg intézeten kívüli szülést terveztél.
  A kórházi csomag összeállításához itt találsz egy nagyon részletes útmutatót:
   
  https://szuloklub.hu/a-korhazi-csomag/

2. Tipp: Egy jó lista aranyat ér!

Itt a lista lényege pont az, hogy jelölni tudd rajta, mi az, ami sürgős, ami fontos, ami ráér, és amire a világon semmi szükségetek. Például a popsitörlő melegítő, vagy éppen a kiságy. Igen, most lehet, hogy sokkoltalak, de az általam ismert családokban gyakran csak a hajtogatott ruhák alszanak a rácsos kiságyban, persze ez nem törvényszerű.
Pszt! Megsúgom neked , hogy a Szülő Klubnak van saját babakelengye listája, több mint 120 tétellel, és azon már előre jelölve van, hogy mi az a pár eszköz és berendezés, amire a legnagyobb valószínűséggel szükségetek lesz a babázáshoz.

Itt találod: https://szuloklub.hu/koltsegtervezo-babakelengye-lista-vasarlas-4/

3. Tipp: Sokat, egy helyről, használtan!

Szuper pénztárcabarát trükk: Kiírod a helyi baba-mama csoportba, hogy SOS babaruha kell, tuti, hogy nagyon jó áron jutsz hozzá egy jó adag babaruhához, ami úgyis foltos lesz, és csak pár hónapig hordja majd a babád őket.
Később még vehetsz majd cuki darabokat neki a meglévő készlethez, de pár hétköznapi body és rugdalózó bőven jó lesz a babázós, büfizős, kaki-bakis hétköznapokra.
Ugyanezzel a módszerrel tudsz olcsón pelenkához is jutni, mert a kis méreteket hamar átnövik a babák, viszont nagy kiszerelésben olcsóbb hozzájutni, és az anyukák még olcsóbban adják el a megmaradt készleteket.

4. Tipp: Mi az, ami nélkül lehet babázni?

Habár a babatermékek forgalmazói megpróbálják elhitetni velünk, hogy a termékeik nélkül nem lehet babázni, érdemes átgondolni, hogy tényleg kell-e minden, ami a listán van.
Segítő kérdések:
– A dédimamám hogyan oldotta volna meg a problémát az említett eszköz nélkül?
– Én hogyan oldanám meg, ha nem sikerülne beszerezni az adott eszközt?
Mutatok pár példát:
– Hiába volt kiskádunk, az első 2 hétben a mosdókagylóban fürdettük a kisfiunkat, mert úgy sokkal egyszerűbb volt.
– Egy utazós pelenkázó alátéten otthon is simán át tudod pelenkázni a babádat az ágyon vagy a kanapén, hiába mondják, hogy kell a pelenkázó komód pelenkázó lappal.
– Az otthoni törölközőitektől is ugyanúgy megszárad a babátok, mint a cuki kapucnis babatörölközőtől.
– Pelenkázótáska: Ha van egy hátizsákod, azzal ez a kérdés meg is van oldva.

5.Tipp: Szilikon tejgyűjtő mellszívó és egy Flowcup!

Most felsoroltam két olyan eszközt, amit jó eséllyel még egy listán sem láttál, viszont tapasztalataim alapján ez a két leghasznosabb eszköz, ha szoptatni szeretnéd a babádat. És ennyi elég is kezdetben, minden más ráér később a szoptatás-táplálás eszközei közül.

A babakocsi beszerzés kérdéskörére most nem tértem ki, mert az ennél kicsit összetettebb, de ha csak egy dolgot mondhatnék azzal kapcsolatban, akkor az autós hordozón legyen a hangsúly. Az ugyanis egy biztonsági eszköz, aminek a megfelelő minősége kulcsfontosságú, míg ha a babakocsi nem tökéletes, az inkább csak kényelmetlenséget okozhat.

Ha úgy érzed, jól jönne valaki, aki kísér téged a babakelengye beszerzése során, akkor szeretettel várlak babakelengye tanácsadáson:
https://szuloklub.hu/babakelengye-2/