Vannak különböző nézetek, babonák, szokások a témában, de mi most praktikus szempontok szerint fogjuk megközelíteni a témát:

A babaholmik beszerzése nem a vásárlással kezdődik.

Nem kell rögtön megvenni a dolgokat ahhoz, hogy haladj valamerre a rengeteg szükséges babakellék beszerzésével. A legfontosabb, hogy tudd, miből, mit és honnan akarsz beszerezni. Ha megvan a pontos típus, akkor tudod figyelni, hol-mikor akciós, vagy tudod figyelni a használt piacot, hogy mikor adja el valaki a legjobb áron, és akkor tudsz rá lecsapni. Egy jó lista aranyat ér, de erre a linkre kattintva te is könnyedén hozzájuthatsz. Illetve megkérdezheted az ismerőseidtől, nincs-e valakinek használt babaholmija kölcsönbe, hiszen rengeteg tételre csupán pár hónapig lesz szükséged, így nem kell a tárolásával/eladásával macerálnod. Az anyukák pedig szeretnek segíteni egymásnak. 😉
000_blog_KÉP02_SZK_2022

A babakelengye listának kb. a felét érdemes a baba születése előtt beszerezni

Ha csak nem vagy jövőbe látó jós, akkor úgysem tudod előre, hogy kell-e cumisüvegből pótlást adnod a babádnak, és ha igen, mennyire sűrűn, mennyi ideig. Így a cumisüveg melegítő és sterilizáló teljesen feleslegesen foglalná a helyet a lakásotokban. Ugyanilyen a pólya is, amit egy hason alvó babával sosem használnál. A mai világban ezek az eszközök használtan véve is pár nap alatt a kezedben lehetnek miután megvetted, de a drogériák sem zárnak be a szülésed után. Valljuk be, a többségünknek akad egy bababolt a közelében, ahonnan be tudja majd szerezni menetközben azokat az eszközöket, amire ténylegesen szüksége van. Illetve a rokonoktól-ismerősöktől is záporozhatnak a kérdések, hogy mire van szükségetek, mit hozzanak látogatóba, így erre is lehet egy praktikus listátok.

A trimeszterek sajátosságai

Az első trimeszterben még gyakoriak a rosszullétek, míg másokat az állandó fáradtság visel meg, illetve elég korán is lenne a nagy shoppinghoz. (Arról nem is beszélve, hogy ekkortájt még a baba neme sem tuti) Ez nem azt jelenti, hogy nem haladhatsz semmivel, hiszen a listát már ekkor elkezdheted összeállítani. A felkészülés során fontos szerepet játszik az anyagi kereteitek pontos felmérése. Ez valószínűleg többkörös beszélgetést fog igényelni a pároddal, viszont ezzel elkerülhetőek a későbbi félreértések és konfliktusok. Érdemes ehhez együtt is felmennetek a bababoltok honlapjaira, hogy ő is tiszta képet kapjon, körülbelül mik is az eladási árai egy-egy nagyobb tételnek. Illetve jó ha tisztában vagytok a megtakarításaitok és várható bevételeitek pontos számaival.
000_blog_KÉP04_SZK_2022
A második trimeszter az, amikor a kismamák általában a legjobb formában vannak, így ekkorra érdemes a bevásárlás nagy részét időzíteni. A nagyobb tételeket – mint bababútor, autósülés, babakocsi- mindenképpen ebben az időszakban szerezd be, mert nagy pocakkal kifejezetten macerás tud lenni. A bababútorokat hasonló okokból kifolyólag szereljétek is össze, a babaszoba festésnek és dekorálásnak is ez a megfelelő időpontja, ha ilyesmiben is gondolkodtok.

TOP 10 Babakelengye beszerzési trükk

A harmadik trimeszter tökéletes az apróbb holmik beszerzésére. A cuki babaruhák és ici-pici ápolási eszközök lelkileg is kikapcsolódást jelenthetnek és hangolódhatsz vele a babád érkezésére. Itt már egyre inkább tudsz hangolódni a szülésre és gyermekágyas időszakra, érdemes lehet legkésőbb ebben az időszakban elmenned a szülési/szoptatási/ gyermekágyas felkészítő tanfolyamokra. Illetve ne felejtsd el összekészíteni a posztpartum kosarakat sem. Ha még nem hallottál róla, akkor ebben a cikkben részletesen leírtuk, mik is ezek pontosan, és miért van rá szükséged. Ha hasznos volt ez a cikk, kérjük oszd meg ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük